6 sfaturi de configurare si intretinere pentru aspiratorul robot

Acest recomandari simple vor ajuta robotul tau de aspirare sa functioneze perfect si sa iti mentina casa intr-o curatenie perfecta.
Anca Albu BY ANCA ALBU 20 JUNE 2022
6 sfaturi de configurare si intretinere pentru aspiratorul robot
Cuprins
[Arata]

In principiu, daca iti doresti o casa curata fara sa faci nimic, achizitionarea unui aspirator robot este solutia ideala pentru tine. Cele mai recente modele de roboti de aspirare au sisteme performante de navigatie care folosesc laser pentru a cartografia planul casei. De asemenea, pot fi controlate de la distanta prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil si au chiar si control vocal.

Dar, in unele cazuri este nevoie de o interventie minima din partea ta. Aspiratorul robot se poate bloca in fire, covoare, jucarii imprasiate pe podea sau se pot rataci catre statia de andocare. Din fericire, aceste probleme pot fi prevenite foarte usor daca aplici cateva sfaturi simple pe care ti le prezentam mai jos.

1. Strange jucariile, obiectele mici, cablurile si perdelele lungi

1. Strange jucariile, obiectele mici, cablurile si perdelele lungi

Toti avem diverse cabluri intinse prin casa ceea ce poate duce la blocarea aspiratorului robot in timpul aspirarii sau chiar la intreruperea acestui proces. Pentru a preveni aceasta situatia si a te asigura ca robotul isi face treaba cu succes fara interventie umana, iti recomandam sa cureti podelele de cabluri si sa incerci sa ridici perdelele lungi.

De asemenea, ar fi bine sa strangi jucariile lasate de copii pe podea sau orice alt obiect mic care poate fi aspirat.

2. Urmareste robotul la primele functionari

La primele rulari, credem ca ar fi bine sa urmaresti aspiratorul robot in timpul functionarii pentru a vedea cum navigheaza prin casa ta si mai ales pentru a vedea care sunt spatiile in care are dificultati de deplasare. Daca observi asemenea zone, ar fi bine sa faci cateva modificari acolo pentru a usura deplasarea pentru curatarile ulterioare.

3. Ridica scaunele

3. Ridica scaunele

In general sub masa din living sau cea din bucatarie sunt multe firimituri imprastiate si care ar trebui aspirate dar scaunele de obicei blocheaza trecerea robotului. Prin ridicarea scaunelor pe masa inainte de aspirare, te asiguri ca robotul poate intra acolo si poate curata acel spatiu.

4. Curata periodic aspiratorul robot

Curatarea regulata a aspiratorului este foarte importanta pentru a mentine aspiratorul in stare perfecta de functionare si pentru a preveni oprirea lui in timpul functionarii din cauza umplerii cosului de gunoi. Citeste aici ghidul nostru pentru curatarea aspiratorului robot!

5. Fa-ti un program de curatenie

5. Fa-ti un program de curatenie

Aplicatiile mobile dezvoltate de producatorii aspiratoarelor mobile permit programarea robotilor astfel incat curatenia sa poata fi efectuata cand nu esti acasa astfel incat casa ta sa fie curatata complet atunci cand ajungi acolo.

6. Seteaza bariere

In orice casa exista zone mai delicate unde nu ne-am dori sa intre un aspirator robot. Poti controla perfect zona navigata setand bariere fizice sau virtuale prin aplicatia mobila sau prin peretii virtuali mici.

Vrei sa citesti mai multe sfaturi si recomandari pentru aspiratoarele robot?

Noi am facut studiat 25 de aspiratoare robot disponibile si am facut un top cu 5 cele mai bune aspiratoare pe care ti le recomandam. Vei afla tot ce trebuie sa stii despre aspiratoarele robot si cum ar trebui sa alegi atunci cand vrei sa faci o asemenea achizitie.