Cappucino - 5 retete delicioase pe care le poti prepara acasa

Ti-ai dori sa savurezi un cappucino delicios in fiecare dimineata? Afla aici 5 retete minunate si usor de preparat pe care le poti prepara acasa folosind un espressor de cafea.
Anca Albu BY ANCA ALBU 20 JUNE 2022
Cappucino - 5 retete delicioase pe care le poti prepara acasa
Cuprins
[Arata]

Cappucino este o băutură delicioasă pe bază de cafea apărută în Italia si care contine un espresso bun pregătit proaspăt, lapte fierbinte si spumă de lapte. Popularitatea acestei bauturi a crescut foarte mult odata cu aparitia espressoarelor de cafea si a devenit cunoscuta la nivel mondial.


Pornind de la rețeta clasică, poti prepara o gamă variată de retete de cappucino pe care le poți savura in confortul casei tale in fiecare dimineață. Toate rețetele au la baza un espresso care poate fi preparat foarte usor cu un espressor automat de cafea sau cu un aparat de cafea cu capsule. 

Stiai ca pentru un cappucino perfect se recomandă folosirea unei căni mici de aproximativ 200ml?

Cappucino - rețeta clasică

Fiind unul dintre cele mai cunoscute tipuri de cappucino dar si cel mai usor de preparat, necesită doar un espresso scurt si spumă de lapte pe care o poți pregăti manual sau folosind un dispozitiv de spumare a laptelui individual sau integrat in espressorul tau automat de cafea. Nu uita sa încălzești ceașca de cafea inainte de a prepara espresso-ul.

Ingrediente:

  • 50 ml espresso
  • 50 ml lapte fierbinte
  • 50 ml spumă de lapte

Preparare:

Peste laptele fierbinte, pune espresso-ul si apoi adauga usor usor spuma de lapte astfel încat spuma să rămană la suparafață.

Cappucino vienez

Cappucino vienez

Daca iubești ciocolata si frișca, iti recomandăm să incerci un cappucino vienez pe care il poti pregăti foarte usor la espressorul tau automat de cafea. Foloseste sirop de ciocolată peste care vei pune un espresso proaspăt si fierbinte. Frisca intregeste acest amestec delicios pe care il poti decora cu un pic de cacao sau scortisoara.
Cappucino cu scorțișoara

Cappucino cu scorțișoara

Ideal in perioadele reci ale anului si de Sarbatori, cappucino cu scorțișoara se poate prepara foarte simplu pornind de la un cappucino clasic pe care il poti imbogati cu un sirop de vanilie sau caramel peste care poti presara scortisoara deasupra. Cu o singura apasare a unui buton, poti prepara o bautura delicioasa la espressorul tau pe care o poti savura in liniste alaturi de familie si de prieteni. 

Cappucino Scuro

Aceasta variatie de cappucino foloseste o cantitate de 25 ml espresso. Nespresso a creat chiar o capsula de cafea speciala, Barista Scuro pe care o poti folosi la espressorul cu capsule pentru a obtine gustul celebru italian. 

Cappuccino cu lămâie

Cappuccino cu lămâie

Vrei un gust deosebit pentru cappucino-ul tau? Pregateste un sirop de lămâie si amesteca-l cu laptele inainte de spumare. Pentru un gust si mai intens de lămâie adauga o cantitate mai mare de sirop de lămâie. Iti recomandam sa prepari siropul de lamaie cu o zi inainte si sa il pastrezi in frigider pana in momentul pregatirii cappucino-ului.

Orice rețetă de cappucino ai alege, te vei bucura de o băutura aromată care iti va trezi simturile. Tie cum iti place sa bei cappucino-ul?