Ce bauturi poti prepara la espressorul de cafea?

Espresso, cappucino, cafe latte, espresso macchiato, latte macchiato si multe altele. Toate aceste bauturi pot fi create cu usurinta folosind un espressor automat. Afla aici lista completa
Anca Albu BY ANCA ALBU 20 JUNE 2022
Ce bauturi poti prepara la espressorul de cafea?
Cuprins
[Arata]

Pentru cei mai multi dintre noi, iubitorii de cafea, aceasta bautura este o bucurie pentru suflet si un răsfăț. Fiind si eu pasionata de cafea am citit mult despre boabele de cafea, cantitatea de lapte, temperatura si cantitatea apei, precum si toti ceilalti factori care fac o ceasca de cafea perfecta. De asemenea, am studiat si am ales cel mai bun espressor automat de cafea care ma ajuta sa creez bauturile preferate ale mele si ale intregii familii.

Daca ai deja in casa sau vrei sa cumperi un aparat de cafea cu capsule, il poti folosi cu succes pentru crearea oricarei retete de mai jos. Important este sa poti crea un espresso perfect si apoi iti poti folosi creativitatea pentru a prepara multe bauturi delicioase.

 
1. Espresso

1. Espresso

Cea mai indragita bautura pe baza de cafea si care poate fi realizata la nivelul unui barista expert de catre cele mai bune espressoare automate de cafea. Savureaza un espresso perfect in fiecare dimineata in confortul casei tale!
2. Espresso romano

2. Espresso romano

Prepară un espresso simplu si adaugă o felie de lămâie sau coajă de lămâie rasă. Exista multe variatii ale acestei retete: poti adauga sau nu zahar, lapte, lichior sau chiar ulei de lămâie. Acest tip de espresso este foarte popular in Italia, in orase precum Napoli, Capri si coasta Amalfi. 

3. Espresso dublu

Espresso dublu sau doppio contine doua espresso cremoase intr-o singura ceasca. Timpul de preparare este acelasi ca la espresso-ul simplu adica 25 de secunde dar cantitatea de cafea folosita este dubla. Acest lucru este important deoarece cresterea timpului de extractie la mai mult de 25 de secunde va duce la obtinerea unui gust amar al cafelei. Multe espressoare de cafea au acest program standard pentru ca tu sa poti obtine cel mai bun espresso dublu fara nici un efort.

4. Cappucino

Oamenii aleg un cappucino atunci cand isi doresc o cafea cu cafea dar care pastreaza puterea si energia espresso-ului. Este simplu sa faci un cappucino perfect: pregateste un espresso la espressor si toarna putin lapte fierbinte deasupra (in general se folosesc cantitati egale de espresso si lapte fierbinte). La final, pune spuma de lapte si pudreaza bautura cu cacao daca vrei.

6. Espresso macchiato

Espresso macchiato este un espresso simplu sau dublu peste care vei pune spuma de lapte. De obicei, il vei servi intr-o ceașcă mică pentru a savura o băutură mai tare, cu o tentă de dulceață.

5. Cafe Latte

5. Cafe Latte

Latte-ul este foarte usor de preparat, tot ce trebuie sa faci este sa torni un espresso intr-un pahar sau intr-o ceasca de cafea inalta si apoi sa pui restul de lapte aburit usor spumat. Multi oameni prefera sa isi decoreze latte-urile cu diverse siropuri sau chiar shoturi suplimentare de espresso. Daca iti place sa adaugi sirop, este important sa faci asta chiar dupa ce ai pus espresso-ul si inainte de a pune laptele suplimentar. Cele mai populare siropuri folosite sunt de caramel, vanilie, menta, turta dulce sau cocos.

7. Espresso con panna

Espresso con panna inseamna espresso cu frisca si se obtine dintr-un shot de espresso peste care se pune o cantitate generoasa de frisca care poate fi indulcita sau nu. Aceasta este o băutură delicioasă, ideala daca iti place gustul amărui al espressoului combinat cu ceva dulce.

9. Mocha

9. Mocha

Mocha este cu siguranta preferata celor care iubesc ciocolata! Pasii de preparare sunt asemanatori cu un latte dar vei obtine o bautura mult mai dulce. Urmeaza reteta de latte de mai sus si adauga pudra de cacao sau de ciocolata fierbinte in laptele aburit. La final, poti pune deasupra niste sirop sau fulgi de ciocolata. Exista si varianta de mocha white pentru care vei folosi ciocolata alba.Mocha aduce impreuna dulceata ciocolatei calde si energia pe care ti-o da un espresso!

10. Espresso melya

'Melya' provine de la miel (miere) in limba franceza. Desi este o bautura usor de realizat, iti va transforma doza ta obisnuita de espresso intr-o experienta noua si savuroasa. Punctul de pornire este acelasi: prepara un espresso delicios la espressorul tau de cafea. Intr-o ceasca pune o lingurita de cacao si una de miere. Lasa-le un pic impreuna pentru ca miere va absorbi praful de cacao si apoi toarna shotul de espresso peste ele. Amestecul de arome dintre gustul amar de cacao si dulcetea mierii va da bauturii o nota fructata.

11. Espresso corretto

Adauga o cantitate mica de lichior, de obicei grappa sau sambuca sau brandy peste un shot de espresso excelent si vei obtine o bautura delicioasa foarte apreciata in Italia.

12. Ristretto

12. Ristretto

Ristretto in limba italiana inseamna "restrictionat" si se refera la un espresso restrictionat ca si cantitate de lichid obtinuta cu aceeasi cantitate de cafea ca in cazul unui espresso simplu. Folosind mai putina apa vei obtine un espresso mai concentrat care se numeste ristretto. Gustul cafelei este un pic mai dulce datorita unui timp de extractie mai scurt fata de un espresso standard. Fiind o bautura populara pe baza de cafea, ristretto este un program standard inclus in multe espressoare automate sau in cele cu capsule.

Tu ce reteta vei incerca prima data?