Cele mai bune aparate de aer condiționat din 2022

Am testat 84 de aparate de aer condiționat pentru a găsi cele mai bune opțiuni de pe piață, evaluându-le în ceea ce privește eficiența, ușurința de instalare, nivelul de zgomot, valoarea și gama de setări.
Bogdan Albu BY BOGDAN ALBU 26 JUNE 2022
Cele mai bune aparate de aer condiționat din 2022
Cuprins
[Arata]

Un aparat de aer condiționat de calitate a devenit o necesitate în România pe timpul verii, când vremea toridă devine uneori insuportabilă. Nu e de mirare că producătorii continuă să producă noi modele, adesea cu putere de răcire îmbunătățită, eficiență mai mare și funcții din ce în ce mai avansate.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat. Cele două caracteristici care se reflectă cel mai mult în prețul unui aparat de aer condiționat sunt capacitatea de răcire și construcția acestuia. Aparatele mai mari, cu o putere de răcire mai mare, sunt mai scumpe decât aparatele de aer condiționat cu o capacitate de răcire mai mică. Reducerea nivelului de zgomot la aparatul de aer condiționat va crește costul acestuia, la fel ca și utilizarea motoarelor mai puternice și a unui compresor mai bine construit. În cele mai multe cazuri, adăugarea de funcții suplimentare crește, de asemenea, costul aparatului de aer condiționat.

Rețineți că factorii care vă ajută să alegeți aparatul de aer condiționat sunt toți interdependenți. Cu alte cuvinte, este puțin probabil ca aparatul de aer condiționat cel mai puțin costisitor să fie cel mai capabil să răcească eficient spațiul locuit. Astfel că, atunci când alegeți un aparat de aer condiționat, trebuie să luați în considerare toți acești factori pentru a-l selecta pe cel care vi se potrivește.

1. Capacitatea de răcire (BTU)

Cu cât spațiul de care aveți nevoie pentru a vă răcori este mai mare sau cu cât căldura este mai intensă (cum ar fi în camerele care sunt orientate spre sud sau spre vest), cu atât aveți nevoie de mai multă capacitate de răcire. Aceasta se măsoară în BTU (British Thermal Units, o descriere a energiei termice). Cu cât un aparat de aer condiționat poate elimina mai multe BTU dintr-un spațiu dat pe unitatea de timp, cu atât este mai puternic. Pentru a determina BTU al aparatului de aer condiționat de care aveți nevoie, măsurați suprafața camerei (lungime înmulțită cu lățimea) și înmulțiți acel număr cu 20.

2. Eficiența energetică

În general, aparatele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt mai scumpe, pentru că prețul acestora se va amortiza mai repede în timp. Cumpărați un aer condiționat cu cel mai mare raport combinat de eficiență energetică (CEER) posibil. CEER este ratingul de eficiență care se aplică aparatelor de aer condiționat. CEER exprimă raportul dintre capacitatea de răcire măsurată în BTU în raport cu cantitatea de energie electrică pe care aparatele o folosesc pentru a-și face treaba; include randamentul aparatului atunci când compresorul este sub tensiune si funcționează și când nu funcționează, în modul stand-by. Cu cât CEER este mai mare, cu atât este mai bine. Unele aparate de aer condiționat păstrează încă numărul de eficiență EER (mai vechi, dar încă valabil). Se aplică aceeași regulă, un EER mai mare este mai bun decât unul mai scăzut.

3. Nivelul de zgomot

Aparatele de aer condiționat de gamă medie și de ultimă generație tind să fie mai silențioase. Aceste unități sunt realizate cu tehnologie mai nouă, cu invertor (simplu sau dublu), care le permite să fie mai silențioase decât modelele de bază. Pentru referință, intervalul de decibeli dintre 31 și 60 poate fi comparat cu intervalul de nivel de zgomot dintre o conversație în șoaptă și o conversație standard.

4. Caracteristici suplimentare

Unii oameni preferă telecomanda clasică, alții doresc posibilitatea de a controla un aparat de aer condiționat cu cu telefonul lor, prin intermediul rețelei WiFi de acasă. Majoritatea aparatelor de aer condiționat de astăzi oferă modul de ventilator (răcirea oferită de bobina rece umplută cu agent frigorific). Cu toate acestea, câteva au și funcții de încălzire și dezumidificare, care vă oferă mai mult control asupra funcționării aparatului. Vitezele multiple ale ventilatorului și setările de răcire vă pot ajuta să reduceți mai repede temperatura unei camere sau să reglați fin funcționarea aparatului de aer condiționat, asigurând confortul interior numai acolo unde doriți. De asemenea există aparate de aer condiționat care pot fi programate de la distanță, astfel încât să vă bucurați de o temperatură optimă când ajungeți acasă de la serviciu.

Acesgtea fiind spuse, vă invităm să vizionați mai jos topul celor mai bune aparate de aer condiționat, împărțite după caracteristici utile.

 

Cele mai bune aparate de aer condiționat, pe categorii

 

Cel mai bun aparat de aer condiționat: Samsung FreshAir-AR18TXHQASINEU

Aparatul de aer condiționat Samsung FreshAir-AR18TXTXHQASINEU este o unitate puternică și compactă, care oferă performanțe superioare de răcire și încălzire pentru camere cu suprafața între 50-60 m², cu un rating de eficiență energetică A++. Dispune de funcții de economisire a energiei, cum ar fi funcția de repornire automată și modul Good Sleep, ceea ce îl face un accesoriu demn de luat în seamă în orice casă sau birou.

Verifică aici cel mai bun preț pentru Samsung FreshAir-AR18TXHQASINEU

Samsung FreshAir-AR18TXTXHQASINEU are o capacitate de răcire de 18.000 BTU/h și o capacitate de încălzire de 23.000 BTU/h. Această unitate dispune de tehnologia Digital Inverter, care îl ajută să ofere o performanță superioară de răcire combinată cu o funcționare eficientă a ventilatorului, pentru a aduce beneficii mediului înconjurător fără a compromite confortul. Cele trei trepte de ventilație asigură un confort maxim și o răcire eficientă chiar și în condiții meteorologice extreme. Are un rating de eficiență energetică A++, în timp ce nivelul de zgomot este menținut sub 55 dB.

Modul Fast Cooling răcește sau încălzeste mult mai repede în comparație cu modul normal și atinge temperatura dorită în cel mai scurt timp. Filtrul HD este foarte eficient la captarea prafului, a contaminanților din aer și a alergenilor. Iar modul Good Sleep reglează temperatura pentru a crea condițiile ideale pentru fiecare etapă a ciclului de somn, astfel că vei câștiga minute prețioase de odihnă.

Funcția de baleiere automată pe 2 direcții controlează automat direcția fluxului de aer, astfel încât este distribuită rapid și uniform în toată camera și poate direcționa aerul rece sau cald în toate direcțiile pentru a asigura confortul maxim.

 

Pentru un utilizator pretențios, care are nevoie atât de un aparat de aer condiționat puternic și eficient, cât și de un design elegant care să confere o notă luxoasă locuinței, Samsung FreshAir-AR18TXHQASINEU este alegerea cea mai potrivită.

 

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru camere mari: TESLA TT68TP21-2432IAWUV

Tesla TT68TP21-2432IAWUV este un aparat de aer condiționat high-end de 24000 BTU cu patru trepte de ventilație, care combină fiabilitatea cu un design impresionant și are toate caracteristicile inovatoare pe care consumatorii le doresc: Wi-Fi, tehnologia I Feel, modul ECO, modul sleep și repornirea automată.

Beneficiază acum de o reducere de 1.750 RON

Compact și eficient din punct de vedere energetic, aparatul de aer condiționat Wi-Fi Tesla TT68TP21-2432IAWUV este o unitate versatilă, care poate fi utilizată atât în modul de răcire, cât și în cel de încălzire. Are un compresor rotativ, patru trepte de ventilație și tehnologie invertoare, oferind o eficiență energetică excelentă, A++.

Funcția I Feel monitorizează condițiile interioare și se ajustează automat, menținând în același timp niveluri optime de confort pe toată durata utilizării.

Acest sistem are, de asemenea, mai multe setări ale vitezei ventilatorului, cât și setări speciale ale fluxului de aer pentru fiecare încăpere - dormitoare, camere de zi sau bucătării - astfel încât este ușor să controlați temperatura din fiecare spațiu în funcție de preferințele dumneavoastră.

 

Tesla TT68TP21-2432IAWUV este o unitate interioară multifuncțională, cu o capacitate de răcire mare. Combinați acest lucru cu cele mai recente tehnologii de economisire a energiei, precum și cu un flux de aer distribuit uniform pe până la 3 direcții orizontale, și veți obține un aparat de aer condiționat care poate răci extrem de eficient o cameră de mari dimensiuni.

 

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru camere medii: Whirlpool SPIW 318L

Whirlpool prezintă noul aparat de aer condiționat SPIW 318L, cu un design modern, excelent pentru camere de dimensiuni medii. Este un dispozitiv de înaltă tehnologie care îndeplinește mai multe funcții: climatizare, încălzire, ventilație și dezumidificare. 

Ai aici cel mai bun preț

Aparatul de aer condiționat Whirlpool SPIW 318L este un produs eficient din punct de vedere energetic și ecologic, cu comenzi ușor de utilizat, destinat consumatorilor care caută un aparat de aer condiționat cu un consum redus de energie electrică. Datorită compresorului cu sistem inverter de înaltă performanță și a mai multor trepte de ventilație, Whirlpool SPIW 318L poate asigura un confort perfect pentru camera sau biroul dumneavoastră atât în timpul sezonului de încălzire, cât și în timpul sezonului de răcire.

Whirlpool SPIW 318L dispune de 12 funcții pentru controlul personalizabil al temperaturii și umidității.

Printre avantajele cheie ale acestui model de aparat de aer condiționat se numără: zgomotul de funcționare redus; funcția Auto Restart, care vă permite să porniți automat aparatul de aer condiționat și să reveniți la modul de funcționare anterior după o oprire neașteptată; funcția Power Save, care poate reduce consumul de energie cu 20%; temporizatorul, care poate fi setat în avans, astfel încât să ajungeți la o temperatură confortabilă exact atunci când aveți nevoie de ea. De asemenea, cu acest dispozitiv puteți alege o temperatură care va fi menținută automat pe tot parcursul ciclului zi/noapte.

 

Dacă doriți să achiziționați un aparat de aer condiționat sigur, fiabil și eficient pentru o cameră de dimensiuni medii, chiar și în zilele foarte călduroase, aparatul de aer condiționat Whirlpool SPIW 318L este o alegere excelentă.

 

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru camere mici: Samsung AR35, 12000 BTU

Samsung AR35 are o capacitate de răcire de 12000 BTU, o capacitate de încălzire de 12000 BTU și 3 trepte de răcire, dintre care una Turbo și trei moduri de ventilație. Datorită designului său, aparatul de aer condiționat asigură o acoperire perfectă a încăperii dvs. și este prevăzut cu un temporizator extern, astfel încât puteți gestiona cu ușurință orele în care doriți să fie răcoare în cameră.

Ai acum o reducere de 300 RON

Aparatul de aer condiționat Samsung AR35 are un compresor inteligent cu invertor și răcire divizată, ceea ce îi permite să mențină temperaturi uniforme în întreaga încăpere, cu o eficiență ridicată și un consum redus de energie electrică.

Această unitate compactă de înaltă calitate vine cu multe caracteristici, inclusiv o funcție de repornire automată, răcire rapidă, răcire rapidă - încălzire rapidă și un mod silențios care permite un somn mai relaxat.

 

Samsung AR35 este soluția supremă pentru răcirea încăperilor mici. Dacă aveți o cameră mică de până la 35 m², atunci aparatul de aer condiționat Samsung AR35 este cea mai bună alegere.

 
 

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru buget redus: Orion OSPL-9021W

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru un buget redus este Orion OSPL-9021W. Sistemul este conceput pentru camere de până la 16 m². Capacitatea de răcire echivalentă de 9000 BTU și tehnologia inverter asigură că supraîncălzirea sau punctele reci sunt de domeniul trecutului. Un temporizator de setare, o telecomandă și un flux de aer reglabil sunt incluse cu aparatul.

Verifică aici cel mai bun preț (reducere 290 RON)

Unitatea este ușor de instalat, având incluse toate accesoriile de instalare necesare. Aceasta vine cu o funcționare silențioasă (nivelul de zgomot intern al unității de 50 dB), ceea ce asigură o atmosferă confortabilă și relaxantă în timp ce dormiți sau vă odihniți. O selecție rezonabilă de funcții vă asigură un confort ridicat pentru cel mai mic consum de energie posibil.

 

Orion OSPL-9021W este un aparat de aer condiționat care vă garantează un buget redus și o calitate excelentă, economisind în același timp bani la factura de electricitate.

 

Cel mai elegant design: Aparat de aer condiționat Daikin Emura Bluevolution R-32

Daikin Emura Bluevolution se distinge prin designul său modern, cu accent pe fluiditatea formei, rezultând o unitate compactă, ușor de integrat, din punct de vedere estetic și funcțional, în orice spațiu interior. Acest model a câștigat mai multe premii pentru aspectul său inovator și caracteristicile funcționale avansate.

Ai aici cel mai bun preț pentru Daikin Emura Bluevolution R-32

Bucurați-vă de confortul aerului rece și cald datorită dispozitivului Daikin Emura Bluevolution. Noua tehnologie revoluționară Daikin cu invertor crește eficiența cu până la 30% și reduce nivelul de zgomot cu până la 55%. Acest aparat de aer condiționat de 12 kW garantează un confort extrem pe tot parcursul anului, cu o capacitate de răcire puternică de 11942 BTU/HR și o capacitate de încălzire de 13648 BTU/HR.

Senzorul inovator de control al fluxului de aer 3D asigură o distribuție excelentă a temperaturii în întreaga încăpere.

Emura Bluevolution R-32 este un sistem care vine cu câteva caracteristici unice, cum ar fi controlul Wi-Fi inteligent sau fluxul de aer 3D. Acest model are, de asemenea, o funcție de curățare automată a serpentinelor interioare și a filtrelor pentru îndepărtarea prafului. Filtrul antialergen previne circulația prafului și a alergenilor prin casă, oferind în același timp o calitate superioară a aerului interior.

 

Daikin a acordat în mod clar timp pentru a proiecta acest model, făcându-l unul dintre cele mai plăcute aparate de aer condiționat din punct de vedere vizual. Daikin Emura Bluevolution este un model performant, care ar putea deveni cu ușurință o piesă centrală a unei case moderne, designul său elegant și minimalist, cu linii fluide, adaugând stil oricărui interior.

 

Cel mai silențios aparat de aer condiționat: Daikin Perfera Bluevolution

Cu Daikin Perfera Bluevolution vă bucurați de confortul suplimentar al unui design modern care se integrează armonios în orice mediu interior. Iar cu un nivel de zgomot care ajunge la numai 21 dBA (pe treapta minimă a ventilatorului), asigură, de asemenea, o funcționare extrem de silențioasă.

Verică aici cel mai bun preț

Capabil să răcească și să încălzească o cameră de până la 60 de metri pătrați, acest model este proiectat pentru eficiență maximă. Compresorul folosește un mecanism oscilant și dispune de tehnologie inverter, care ajută la asigurarea unui confort interior superior, maximizând în același timp performanța energetică.

Datorită filtrării antibacteriene și tehnologiei de autodiagnoză, Perfera Bluevolution va menține o atmosferă curată și sănătoasă în încăpere indiferent de sezon.

Echipat cu un control al umidității de 100%, acest aparat de aer condiționat vă ajută să mențineți temperatura dorită în încăpere, răcorind și încălzind în același timp. Sistemul de purificare a aerului încorporat deodorizează și purifică eficient aerul contaminat și urât mirositor, eliminând până la 99% din particule, cum ar fi particulele de fum sau de praf.

 

Putere maximă într-o unitate ultra-silențioasă, cu un sistem de filtrare a aerului care ține la distanță bacteriile și virușii. Acesta este Daikin Perfera Bluevolution, cel mai silențios aparat de aer condiționat din clasa sa, reducând nivelul de zgomot la doar 21 dB. 

 

Cel mai bun aparat de aer condiționat portabil: Electrolux ChillFlex Pro

Electrolux ChillFlex PRO oferă o capacitate de răcire completă cu un design silențios. Acest aparat de aer condiționat portabil de podea este perfect pentru încăperi de dimensiuni medii de 18 m² și peste. Modelul de 9.000 BTU se mândrește cu o funcție de aer rece și funcționare cu ultrasunete care vă oferă o funcționare eficientă și discretă.

Verifică aici cel mai bun preț

Electrolux ChillFlex Pro dispune de 4 trepte de ventilație și oferă un confort deosebit cu o eficiență energetică de răcire A++. Caracteristica specială este autodiagnosticul său care vă avertizează dacă există ceva în neregulă în timpul răcirii camerei.

Dezumidificatorul său ține sub control umiditatea, permițându-vă să vă bucurați instantaneu de aer proaspăt și uscat în orice încăpere. Cu ajutorul telecomenzii sale, puteți gestiona setările de temperatură, ale ventilatorului și ale temporizatorului, precum și să activați modul Sleep cu un singur clic. După activarea acestui mod, dispozitivul se va opri automat la o oră definită de utilizator, astfel încât să vă treziți relaxat și odihnit.

 

Electrolux ChillFlex Pro, elegant și performant, este aparatul de aer condiționat portabil perfect, combinând eficiența energetică cu un design care economisește spațiu, putând fi amplasat aproape oriunde.

 

Cea mai bună eficiență energetică: Aparat de aer condiționat LG Prestige

Aparatul de aer condiționat de top LG Prestige folosește tehnologia Smart Inverter de la LG cu frecvență pe intervalul de economisire a energiei economisește mai multă energie decât compresoarele convenționale. Aparatul de aer condiționat LG din seria Prestige dispune de un compresor invertor cu economie de energie care își reglează continuu viteza pentru a menține nivelurile de temperatură dorite și pentru a economisi energie.

Click aici pentru cel mai bun preț

Bucurați-vă de un confort excepțional, de o funcționare ușoară și de performanțe durabile cu seria inovatoare de aparate de aer condiționat de cameră Prestige de la LG. Cu cea mai bună eficiență energetică, LG Prestige este foarte ușor de utilizat, datorită telecomenzii inteligente, modului de autoîngrijire integrat și conectivității Wi-Fi wireless care vă permite să controlați de la distanță aparatul de aer condiționat prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Aparatul de aer condiționat LG Prestige dispune de un sistem Gold Fin™ pentru a se asigura că schimbătorul de căldură rămâne durabil, iar funcția Auto Clean permite unității interioare să se curețe singură.

Filtrul cu dublă protecție captează particulele de praf cu un diametru mai mare de 10 ㎛, precum și bacteriile. Funcția 4 Way Auto Swing reglează fluxul de aer, în funcție de mediul înconjurător, permițând o distribuție optimă a aerului cald în spațiile de locuit și o încălzire rapidă. Funcția de curățare complet automată previne dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului pe schimbătorul de căldură, oferind astfel un mediu mai plăcut și mai confortabil pentru utilizator.

 

Aparatul de aer condiționat LG Prestige de 12000 BTU cu tehnologie Smart Inverter conduce detașat în topul celor mai eficiente unități din punct de vedere energetic. Ratingul său ridicat de eficiență energetică și eficiența sa de răcire, îl fac o alegere ușoară pentru cumpărătorii care doresc o unitate de aer condiționat care să le reducă facturile la energie, oferindu-le în același timp un confort maxim.

 

Cel mai compact aparat de aer condiționat: Tesla TA36FFML-1232IAPC

Aparatul de aer condiționat Tesla TA36FFML-1232IAPC este un aparat de aer condiționat compact, fiabil și ușor de utilizat. Fiind cel mai compact model din clasa sa, Tesla TA36FFML se potrivește perfect pentru instalare în aproape orice locație. Stilul său elegant și contemporan și performanța ultra-înaltă îi permit să se integreze perfect în orice decor, oferind în același timp niveluri ridicate de confort.

Găsești aici cel mai bun preț pentru Tesla TA36FFML-1232IAPC

Aparatul de aer condiționat Tesla TA36FFML-1232IAPC are o capacitate de răcire puternică de 12.000 BTU/H, suficientă pentru a răci o cameră sau un spațiu de 30 mp , ceea ce îl face cel mai compact aparat de aer condiționat de cameră disponibil. 

Tesla TA36FFML-1232IAPC are un design care permite ca unitatea interioară să fie conectată la unitatea exterioară din ambele părți. Acest lucru ajută la reducerea timpului de instalare și permite utilizatorului să aleagă mai ușor unde unde să monteze unitatea.

Sistemul dispune de o telecomandă convenabilă, filtru antimicrobian lavabil, control cu tehnologie iFeel, plus funcția Turbo pentru a răci rapid casa atunci când se încălzește prea tare. De asemenea, are un dezumidificator încorporat care elimină până la 70 % din umiditatea din aer, eliminând umiditatea atunci când este nevoie și oferind un mediu mai confortabil.

 

Recunoscut ca fiind cel mai compact aparat de aer condiționat de pe piață, Tesla TA36FFML-1232IAPC este ideal pentru încăperile care necesită o răcire și dezumidificare superioară, dar care au opțiuni de instalare limitate.

 
 
 
Ofertă limitată. Profită de reducerile momentului!
Peste 30 de aparate de aer conditionat la reducere.
Vezi oferta
01:00:00